Bestuur Kinderboerderijdongemond
Burggravelaan 3
Geertruidenberg

Geertruidenberg, 15 november 2010

Geacht bestuur.

Tot mijn verbazing kreeg ik vandaag te horen dat mijn hyves van de kromme akker is verboden en moet verdwijnen! Hyves kan niet verdwijnen, dat is ondertussen een begrip.
En die pagina de-kromme-akker.hyves.nl is door mij aangemaakt en die gaat dus ook niet verdwijnen.
Ik begrijp de gedachte hierachter echter totaal niet, in 2 dagen tijd zijn 250 mensen lid geworden, en dit aantal loopt nog steeds op, dit zijn mensen uit de regio die ook interesse in de kinderboerderij hebben.
Door via deze weg de laatse nieuwtjes bij deze mensen onder de aandacht te brengen, kan de boerderij alleen maar groeien.

Ik had zelfs de eerste dag al een aanmelding van een vrijwilliger!

Als de boerderij meer bezoekers en vrijwilligers nodig heeft kan dit zeer zeker via dit medium, het is een goede aanvulling op de site, zie het maar als nieuwsbrief aan geïnteresseerde mensen, die maar wat graag dit soort nieuws ontvangen en daarvoor niet elke dag de site hoeven te bezoeken, maar dit gewoon op hun telefoon of in hun mailbox krijgen.
En dan natuurlijk toch weer op de site techtkomen, of de boerderij bezoeken, en daar is het om te doen.

Dan bestaat er ook nog een kibogeert.hyves.nl alleen daar wordt niets mee gedaan. Is die ook verboden?

Ik heb sterk het vermoeden dat we hier te maken hebben met een oud spreekwoord: “wat de boer nie ken da vreet ie nie” en dat is jammer, de mogelijkheden zijn haast oneindig.

Ik steek samen met Rob enorm veel vrij tijd in het bijhouden en beheren van de site en voel me hier niet echt lekker bij, alles gaat met de beste bedoelingen voor de boerderij.
Wekelijks ben ik uren bezig (de laatste weken dag en nacht) om de software up to date te houden, linkjes op heb web te plaatsen enz.
En misschien zien jullie dit niet als werk, maar normaal vraag ik daar € 40,- ex btw per uur voor.
Dit wilde ik even kwijt, graag uw reactie.

Met vriendelijke groet,
Terry van Erp


(Reactie van bestuur)
Vrijdag 18 maart 2011

Geachte heer,beste Rob,
Naar aanleiding van uw brief en het gesprek met de voorzitter van de kinderboerderij heeft het bestuur een vergadering belegd om de ontstane situatie te bespreken.
Wij zijn tot de volgende mening gekomen.
Wij betreuren het dat er een mening is ontstaan dat u verantwoordelijk zou zijn voor het leggen van links naar sekssites. we betreuren het dat op de een of andere manier zo’n verhaal de ronde lijkt te doen.
Het kan en mag zeker niet zo zijn dat wij ,het bestuur, zaken van de Stichting Kinderboerderij Dongemond over personen dermate naar buiten brengen dat het overkomt als ‘zwart maken in de’n berg”. Het bestuur is van mening dat wij dit ook niet gedaan hebben..
E.e.a wordt echter ook verwacht van alle personen die bij de kinderboerderij betrokken zijn, met andere woorden, als er een meningsverschil is of zelfs bij ruzie , vecht je dit binnen de kinderboerderij uit.
Het verschil van mening dat is ontstaan omtrent de website is inderdaad en zaak tussen u en ons en daar hebben in eerste instantie buitenstaanders niets mee te maken. Echter een website is een verbinding tussen de kinderboerderij en de buitenwereld waardoor iedereen een idee krijgt door wat er getoond wordt op deze site en wat er in hetzelfde beeld(scherm) getoond word door derden,hyves of provider in een vorm van reclame.Helaas zijn zijn wij dan ook tot de conclusie gekomen dat de afspraken over het maken en onderhouden van een website niet alleen bij u gebleven zijn maar dat er veel ‘gesleuteld’werd door dhr van Erp.wij hebben u en in latere gesprekken ook dhr van Erp gevraagd om de website zo simpel mogelijk te houden(dat en foto’s) en zeker geen links te maken of verbindingen met Hyves
Het onbegrip en onkunde (van de digitale wereld) van onze kant zal hier zeker een rol gespeeld hebben,maar ondanks dat lijkt het ons dat u hier toch een duidelijke rol heeft gespeeld in het feit dat er ( misschien met de beste bedoeling en naar eer en geweten) door ons en de bezoekers van de website een beeld is ontstaan van een site gekoppeld met links en hyves. Wij begrijpen nu ook dat de reclame die via hyves of provider in beeld gebracht wordt niet door u geplaatst of verwijderd word,maar blijven het betreuren dat het zover gekomen is en dat het niet geworden is war wij ervan verwacht hadden. Door deze links en hyves(vrienden van de KIBo) ontstond er een contact met buitenstaanders wat niet gevoerd werd door het bestuur ,maar door u en dhr van Erp. Dit was niet onze bedoeling.wij verzoeken u dan ook hier mee te stoppen.
Ook het overnemen c.q het verhuizen van de adressering van de website is niet goed voor het vertrouwen en de verstandhouding als dit gebeurd zonder overleg en of toestemming van het bestuur.
Het is voor ons duidelijk dat U en Uw gezin veel gedaan hebben voor de kinderboerderij en betreuren het nogmaals dat het zo moet eindigen
Wij hopen dat U uw hart voor de kinderboerderij laat spreken. Met vriendelijke groet,namens het bestuur,voorz.H.van.Eersel


4 Comments

 • avatar colani schreef:

  Hyves is verboden!
  Afgelopen dinsdagavond een gesprek gehad met het bestuur, niet dat dit veel zin had omdat deze al een onomkeerbaar besluit had genomen.
  Ik heb nogmaals onze beweegredenen verdedigt, helaas we zijn er niet uitgekomen.
  Deze hyves van de kinderboerderij is verboden, en pascal gaat verder met zijn hyves van de kinderboerderij!
  Er is zelfs een krabbel op onze hyves geschreven in de stijl van meld je hier af en word lid van mijn hyves, maar helaas voor pascal, geen succes. Nog steeds 65 leden en wij gaan al over de 600, is ook wel begrijpelijk, het laatste nieuws op zijn pagina is van 2007…
  Erg jammer dat het zo moest lopen, we hadden meer dan 1000 bezoekers in de eerste week, en verschillende aanmeldingen van mensen uit de regio die wat voor de boerderij wilden gaan doen.
  Dus per direct is de samenwerking tussen Colani.nl en de kinderboerderij stopgezet.

 • avatar maria schreef:

  Wat een belachelijk besluit , wat is er mis met Hyves voor de Kinderboerderij ???? echt niet aanvaardbaar vind ik !!!!! foei Hans v Eersel

 • avatar Maaskant schreef:

  Ga je schamen Hans van Eersel, dat jij jezelf zo laat manipuleren door DIANA!!!

 • avatar Wethouder schreef:

  Wat een wangedrag van een niet democratisch gekozen bestuur.
  Krijg ook klachten dat bestuursleden geld en middelen voor prive aanwenden wat uit de stichting afkomstig is.
  Een maatschappelijke schande voor Geertruidenberg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.