Zondag 4 september vierde Kinderboerderij De Kromme Akker in Geertruidenberg haar 1 jarig bestaan met een kinderrommelmarkt.

Het was een gezellige beestenboel aan de Burggravenlaan in Geertruidenberg.

Initiatief
Circa twaalf jaar geleden kwamen enkele enthousiaste vrijwilligers met het initiatief voor de kinderboerderij waarna de Stichting Kinderboerderij Dongemond werd opgericht. De Stichting, destijds onder leiding van voorzitter Jos van Hamont, kwam in contact met de WSG die het plan, met ook een kinderdagverblijf op de locatie, uiteindelijk wist te verwezenlijken. Inmiddels werken er tien tot vijftien vrijwilligers en is er een negen koppig bestuur onder voorzitterschap van Han van Iersel.

Vrijwilligers tekort
Marja Stoop, een van de vrijwilligsters, vertelt over het eerste jaar. Wat vooral is opgevallen is de tijd die je er insteekt. Dat is meer als ik had verwacht, maar ik doe het heel graag omdat het zo leuk is. En er zijn zoveel plannen dat we vrijwilligers tekort komen. Momenteel zijn we op zoek naar mensen die voor ons klussen kunnen doen, zoals het bouwen van een voli?re en een extra zandbak. Willem Villevoye, beheerder, vertelt over ??n van de plannen. In de konijnenberg willen we een camera plaatsen, zodat je binnen op een scherm de konijnen kan zien kruipen in de berg.

Kalfje
Op de kinderboerderij zijn allerlei dieren te zien. Kippen, geiten, konijnen, cavias, varkens, schapen, en eekhoorntjes. We hebben voornamelijk Hollandse rassen. En wat ook leuk nieuws is trouwens: de Lakenvelder koe verwacht eind oktober een kalfje! Er is een knuffelweide waar jonge kinderen kunnen spelen met diverse dieren. Tevens is er voor de boerderij een speeltuin met onder andere een speciale schommel voor gehandicapte kinderen.

Activiteiten
Op de boerderij is van alles te beleven, zowel voor jong als oud. Er worden kindermiddagen, speurtochten voor scholen, kinderfeestjes en decoratieworkshops voor volwassenen georganiseerd. Ook wordt er een milieu-educatief centrum ingericht op de bovenverdieping. Naar verwachting is dit het eind van het jaar klaar. Meer informatie over alle activiteiten is te vinden op de website
www.kinderboerderijdongemond.nl.

Openingstijden
De kinderboerderij is geopend van maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 16.30 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.30 uur. Om 15.30 uur is het voedertijd. Elke middag rond half vier kunnen kinderen de beheerder komen helpen met het voeren van de dieren.

Over deze auteur

De webmaster en beheerder van de-kromme-akker Vragen of opmerkingen, stuur gerust een email.avatar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.