• Keerpunt 74
  • Uw drie kernen
  • Cda
  • Partij samenwerking
  • Pvda
  • Groen links
  • Vvd
  • Sp

Geachte heer/mevr

Al een aantal jaren ben ik met de gemeente bezig omtrent de geluidshinder van de kinderboerderij.

Wij zijn naaste buren van de boerderij en ondervinden al jaren ’s nachts en in de vroege morgen geluidshinder van de in vele aantallen aanwezige hanen, tot afgelopen november zaten er maar liefst meer dan 25 hanen, dus echt hanen . met regelmaat veranderd het aantal maar het zijn er heel het jaar doorgenomen zeker 10 met het gevolg dat wij s nachts wakker worden van het vele gekraai in de zomer zijn wij verplicht om ramen en rolluiken dicht te houden en dan nog worden we wakker van het gekraai in de zomer kunnen de ramen ’s nachts niet open om wat frisse lucht binnen te krijgen. we hebben geprobeerd om tot een oplossing te komen met de beheerder maar deze is tot niet toe bereid.

De gemeente (Erwin Paulidus) is bij mij geweest om 7 uur ’s morgens en heeft het gekraai zelf kunnen constateren en gezien dat er zoveel hanen zitten. ook hebben wij er foto’s van.

Hierna heeft de gemeente een geluids meting laten doen ,deze is uitgevoerd om 6uur ‘smorgens bij mijn achtergevel en de aantallen db die daar uitgekomen zijn 61db dit is niet alleen om 6 uur maar gaat vrijwel iedere nacht door met het gevolg dat wij wakker worden. En vooral omdat de ene haan op de andere reageerd is het geen contant geluid maar zijn het allemaal geluids pieken.

het meting rapport heb ik in mijn bezit.

Nu onderneemt de gemeente niets hiertegen omdat het maar 1 db teveel is .

Er zijn mensen in de straat die met oordoppen slapen ,en waarvan de kinderen wakker worden ik heb deze mensen ook gevraagd om een klacht in te dienen bij de gemeente.

Wij moeten al zoveel tollereren van de kinderboerderij van stank van de bokken.dit was in de eerste buurt vergadering (de boerderij moest toen nog gebouwd worden) gezegd dat bokken maar een aantal weken op de zouden blijven en daarna weer weg zouden gaan maar voorlopig lopen ze er heel jaar door,het gemekker heel de dag het is geen pretje als je in de zomer met visite in de tuin zit en constand het gemekker van geiten en schapen hoort en de stank van bokken ruikt. Heb ik het nog niet over het ongedierte van ratten en muizen doordat ze zoveel brood gooien en dit niet door de dieren op wordt gegeten de meeuwen en kraaien het door heel de wijk laten vallen en war er in de rennen blijft liggen een waar mekka is voor ratten en muizen ’s nachts.ze voeren niet in de troggen of bakken maar strooien het zo over de grond.

Het kan toch niet zo zijn dat wij die hier al meer dan dertig jaar wonen ons aan moeten passen aan iets wat er geen tien jaar staat en steeds meer overlast bezorgd.

Nu is mijn vraag kunt u hier iets aan doen, een agenda punt van maken voor een gemeenteraads vergadering?

In afwachting van uw antwoord

A a Kieboom

Noordenbos 43

4931va Geertruidenberg

Download orgineel schijven Dhr. Kieboom inzake Kinderboerderij

Over deze auteur

avatar

2 Trackbacks / Pingbacks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.