varken_laarsjes_02Er moet snel een nieuwe beheerder komen voor kinderboerderij De Kromme Akker in Geertruidenberg.
Die boodschap gaf de Bergse raad donderdagavond mee aan wethouder Jan van Lith. Een motie van Keerpunt’74 en GroenLinks/D66 om uiterlijk eind januari met een nieuwe beheerder te komen, werd door alle fracties ondersteund. Al maakte Jan Slenders (U3K) wel de kanttekening dat eind januari kort dag is. “Dat wordt een probleem.”

Hans van Eersel, voorzitter van de stichting kinderboerderij Dongemond, luidde onlangs de noodklok. De huidige beheerster Diana Vermeeren stopt, waardoor de kinderboerderij minder vaak open zou kunnen zijn. Dat leidt weer tot een vermindering van de inkomsten, wat het voortbestaan van De Kromme Akker in gevaar brengt.

Volgens Van Lith is er al een gesprek geweest met het bestuur van de boerderij. Dat heeft nog niet tot vervanging voor Vermeeren geleid. “Er zijn helaas weinig mogelijkheden om vanuit het participatiebudget iets te doen. Ik ga verder zoeken, ben nog niet klaar.” Zijn collega-bestuurder Adriaan de Jongh zei toe dat de gemeente gaat kijken in het werklozenbestand van de gemeente. Het betreft mensen met een korte afstand tot de arbeidsmarkt. “We gaan kijken of er iemand bereid is de functie op vrijwillige basis te vervullen.”

Over deze auteur

avatar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.