man Nicolaas "Nico" Torenstra‏‎ #62892‎, zoon van "Ko" Torenstra en "Thea"‏.
Geboren ‎± 1935 Amsterdam‎, ongeveer 89 jaar. Beroep: docent sociale academie. Woonplaats: Heerengracht Amsterdam
Directeur Fantasio
Nico werd later priester van de Christen Gemeenschap, een beweging tot r eligieuze vernieuwing geinitieerd door de Oostenrijkse filosoof Rudolf S teiner.

Nico werkte na zijn opleiding aan de grafische school een aantal jaren a ls ontwerper in de reclamewereld. Omstreeks 1960 gooide hij het roer o m en ging aan de UVA sociale wetenschappen studeren. Na zijn studie wer d hij o.a. directeur van een stedelijke welzijnsorganisatie en was hij i n de roerige jaren zestig mede-oprichter van bekende projecten als Parad iso, Fantasio en de Kosmos in Amsterdam. Vanuit zijn permanente vraag na ar de bronnen van het sociale leven besloot hij opnieuw te gaan studeren . Dit keer aan het priesterseminarium van De Christengemeenschap, een in ternationale beweging tot religieuze vernieuwing. In 1982 werd hij tot p riester gewijd. Na zijn emeritaat in 2000 had hij weer tijd voor zijn am bities op beeldend gebied. Ooit begonnen als grafisch ontwerper was hi j nu weer dagelijks werkzaam in z'n atelier. De afgelopen jaren heeft hi j een indrukwekkende reeks tentoonstellingen op zijn naam gezet. De abst racte werken van Nico Totenstra worden door hem omschreven als 'Verhale n die ik voorlopig alleen vertellen kan met behulp van vormen en tekens . Er zijn (nog) geen of onvoldoende woorden voor. Ik noem mezelf geen sc hilder, maar eerder een teken - maker'.

Gehuwd ‎± 1973 Amsterdam (ongeveer 51 jaar gehuwd)
Huwelijks ID nr. 1 (18994)

met:

woman Welmoed Christina Maria van Mansveld‏‎ #62891‎, dochter van Reinier Carel van Mansveld en Wendela Catharina Maria van Lynden‏.
Geboren ‎20 jan 1946‎, 78 jaar

Kind:

1.
man Waldemar Govinda Torenstra‏‎ #62889
Eigen code: BN, geboren ‎29 mrt 1974 Amsterdam‎, 50 jaar. Beroep: acteur
Na zijn eindexamen vwo begon hij aan een studie Economie aan de Universi teit van Amsterdam, maar uiteindelijk koos hij toch voor het theater. Hi j was te zien in producties als Hamlet en De Grote Vriendelijke Reus. Na dat hij zich bij het Noord Nederlands Toneel aangesloten had, was hij t e zien in de producties Sympathy for the Devil, Othello en Lenny Bruce . In het najaar van 2006 speelde hij de hoofdrol in vrije theaterproduct ie Moordspel. In 2013 speelde hij ook een van de drie mannelijke hoofdro llen in Divorce.

Torenstra speelde de rol van Gerrit in de speelfilm Ja zuster, nee zuste r in 2002. Op televisie was hij als Sven twee seizoenen te zien in de se rie De Band (VARA), waarna hij gastrollen speelde in series als Zebra (N CRV) en Baantjer (RTL 4). Vanaf augustus 2005 was Torenstra te zien al s Andy in Lieve Lust. In het najaar van 2006 had hij een rol in de telev isieserie Waltz bij de VPRO. In 2007 speelde hij Rinus de Gier in Grijps tra & De Gier, een rol die hij overnam van Roef Ragas.

Torenstra speelde met o.a. Rutger Hauer, Willeke van Ammelrooy, Pleuni T ouw en Petra Laseur in de film Bride Flight die half oktober 2008 in pre mière ging. Hij speelde ook in de clip Miracle van Ilse DeLange. In 200 9 presenteerde Torenstra een maand lang iedere werkdag De zomer draait d oor, een zomerse variant op het populaire programma De Wereld Draait Doo r. Hij deed dit samen met Froukje Jansen en Art Rooijakkers. Torenstra e n Rooijakkers wisselden elkaar af, maar Jansen was iedere dag te zien. S amen met andere acteurs richtte hij in 2007 ACT, een beroepsvereniging v an professionele Nederlandse acteurs, op. In oktober 2009 stopte hij al s voorman van de vereniging.

Van 2013 tot 2014 was Torenstra ambassadeur van het ShortCutz Amsterda m filmfestival. Een jaarlijks filmfestival voor het bevorderen van kort e films in Amsterdam.[6]In 2014 presenteerde hij samen met Eelco Bosch v an Rosenthal de televisieserie Het Koninkrijk.