woman Maria Adriana Wilhelmina "Riet" Zomers‏‎ #78225‎, dochter van Kornelis Martien "Nelis" Zomers en Maria Joanna "Marie" Luijcks‏.
Alias: Marie, geboren ‎01 aug 1908 Steenbergen‎, bron tekst: Akte, overleden ‎19 dec 1983 Eindhoven‎, 75 jaar. Woonplaats: ‎15 jul 1947 Julianalaan 105 Raamsdonksveer, Na overlijden Joos naar Oosterhout.

Gehuwd ‎15 jul 1947 Steenbergen, bron tekst: Akte (13 jaar gehuwd)
Huwelijks ID nr. 2 (23666)

met:

man Josephus Victor "Joos" Castemiller‏‎ #78219‎, zoon van Gerardus Jacobus Castemiller en Maria Ludovica IJsebaert‏.
Alias: Jozef Victor, eigen code: School, geboren ‎31 mei 1897 Stoppeldijk‎, bron tekst: Akte, overleden ‎10 mrt 1961 Raamsdonksveer‎, 63 jaar, bron tekst: Akte. Beroep: Hoofd R.K. Lagere Landbouwschool. Woonplaats: ‎± 1940 Julianalaan 105 Raamsdonksveer, 1e huwelijk met: Cornelia Antonia Christina "Nellie" Voeten, ‎2e huwelijk met: Maria Adriana Wilhelmina "Riet" Zomers
Joos kwam uit een echte onderwijzersfamilie. Zijn vader was onderwijze r en schoolhoofd op de "normaalschool" (later kweekschool) in Stoppeldij k (Zeeland). Bijna al zijn broers en zussen zaten ook in het onderwijs c .q. waren hoofd van een school, verspreid over heel Nederland.

Joos kwam via Dreumel en Hoeven in 't Ginneken terecht.In augustus 192 7 trouwde hij in Princenhage met Cornelia Antonia Christina Voeten.Joo s werkte als onderwijzer op een lagere school in het Ginneken en gaf ' s avonds landbouwlessen in de omgeving. Via de NCB werd hij gevraagd o m in 1938 schoolhoofd te worden van de R.K. Lagere Landbouwschool in Raa msdonk.

In eerste instantie bleef het gezin in 't Ginneken wonen; Joos heeft ong eveer een jaar naar Raamsdonk gefietst. Toen kreeg hij last van reuma e n adviseerde zijn huisarts om te verhuizen. Ze konden kiezen tussen he t huis van onderwijzer Hommel in Raamsdonk of een gemeentewoning aan d e Julianalaan 105 in Raamsdonksveer. Er werd voor het huis aan de Julian alaan gekozen. Dit betrof het hoekhuis van de gemeentewoningen die naas t de te bouwen landbouwschool stonden.De onderwijzerswoning en de schoo l zijn door architect De Bever getekend. De Bever was net als Joos Caste nmiller een Zeeuw. Toch was Castenmiller niet tevreden over de woning; h ij vond het een "stijf" huis.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was neef Joos de Rijk uit Zeeland bij d e familie Castenmiller ondergedoken. Hij ging regelmatig tabak rijgen bi j Willem Zijlmans op 't Hoge Veer. Vaak nam hij Ria mee naar de boerderi j. Ze liepen dan altijd via de vonderkes. Deze begonnen naast het huis v an de heer Kramer die op de hoek van de gemeentewoningen, op Julianalaa n 86 woonde, tegenover het Rehoboth. Op de andere hoek woonde zuster Hei jkant. Elke keer mochten ze 2 liter melk mee naar huis nemen, waar ze er g dankbaar voor waren. Telkens als ze in de kelder moesten schuilen, na m vader een houweel mee de kelder in. Mocht de boel instorten, dan hoopt e hij zich in ieder geval een weg naar buiten te kunnen banen.

In 1942 overleed zoontje Wim op 4-jarige leeftijd en in 1945 bezweek moe der Castenmiller aan een aneurysma.Joos hertrouwde in 1947 met Riet Zome rs, een nicht van zijn aangetrouwde oom.