man Otto Wilhelm Friedrich "Fritz" Braun‏‎ #58679‎, zoon van Philip Braun en Christina Heyser‏.
Geboren ‎17 sep 1879, overleden ‎22 jan 1964‎, 84 jaar

Huwelijk/relatie met:

woman Franziska "Fanny" Kranbürger‏‎ #58678‎
Geboren ‎12 dec 1885, overleden ‎13 jan 1976 Rupolding (Duitsland)‎, 90 jaar

Kind:

1.
woman Eva Anna Paula Braun‏‎ #58677
Geboren ‎06 feb 1912 Munchen, overleden ‎30 apr 1945 Berlijn Zelfmoord door een gifcapsule in te nemen.‎, 33 jaar
Eva Braun studeerde aan het Katholiek Lyceum in München. Ze was een gemi ddelde student en had een zekere aanleg voor sport: skiën, klimmen en da nsen.
Ze volgde nog één jaar een handelsopleiding in een klooster in Simbach a m Inn. Hierna werkte ze een korte tijd op kantoor.

Voor ze Adolf Hitler ontmoette, werkte ze in de fotostudio van Heinric h Hoffmann, een goede vriend van Hitler.

Ze ontmoette Hitler in 1929, toen ze een assistente was van Hitlers foto graaf Heinrich Hoffmann. Aan haar zus omschreef ze hem als "een heer va n zekere leeftijd met een grappige snor en een hoed".
Ze was stapelgek op hem en deed een liefdesbrief in zijn jaszak. Ze wild e meer aandacht, maar ze was niet zijn enige vriendin. Jaloers als ze wa s, schoot ze in 1932 zichzelf in haar hals. Haar zus Ilse vond haar bloe dend op de grond.
Dokters redden haar leven en vanaf dan besteedde Adolf meer aandacht aa n haar. Dit kwam doordat zijn nichtje, Geli Raubal, een aantal jaren eer der zelfmoord had gepleegd nadat zij een tijd bij Hitler doorbracht. Hit ler wilde niet dat het ene voorval met het andere in verband gebracht we rd; hij probeerde een schandaal te voorkomen. Braun ging in zijn flat i n München wonen, als zijn minnares.
Dit was tegen de wil van haar vader die niet in verband wilde worden geb racht met de politiek van Hitler.

Doordat Hitler het druk had, kon hij weinig tijd besteden aan Eva. Het g ing opnieuw niet goed met haar. In haar dagboek schreef ze hoe eenzaam z e zich in die tijd voelde.
In 1935, drie jaar na haar eerste zelfmoordpoging, ondernam ze een nieuw e poging, nu met een overdosis slaappillen. Ze werd voor de tweede kee r gered. Ze kreeg een villa in een buitenwijk van München en een auto me t chauffeur.
In 1936 trad ze toe tot Hitlers huishouden op de Berghof en werd ze zij n minnares. Ze verbleef vaak in München. Ze bezat ook nog een appartemen t in Berlijn, naar een ontwerp van Albert Speer.

Eva hield veel van Hitler, maar was tegelijkertijd ook bang voor hem. Z e aanvaardde alles wat hij haar vroeg. Ze diende in haar kamer te wachte n indien er bezoek was en mocht zich niet vertonen. Eva voelde zich hier door erg eenzaam. Ze kwam nauwelijks het huis uit en een publiekelijke v ertoning met Hitler was helemaal uitgesloten. Hitler daarentegen had vee l succes bij Duitse vrouwen. Indien hij zich samen met Eva zou vertonen , zou dit niet goed zijn voor zijn imago, populariteit en verkiezing. A f en toe hadden Eva en Hitler korte gesprekken. Maar dit kwam niet zo va ak voor. Eva leerde leven met een man die alle vormen van intimiteit ont week. Hitler vond rust bij haar.
Geleidelijk aan begon hij toch meer van Eva te houden. Bedienden van Hit ler bevestigden dat hij geleidelijk aan meer naar Eva belde en haar zelf s brieven stuurde wanneer hij daarvoor de kans kreeg.
Tijdens de oorlog verschenen ze vaker samen in het openbaar. Zo was Ev a aanwezig op zijn verjaardag en mocht ze af en toe naar de recepties. M aar Hitler bleef echter streng voor haar. In haar dagboek beschreef ze h oe verdrietig en vernederd ze zich soms voelde door Hitler.

Haar ouders keurden de relatie in eerste instantie af, maar bezochten la ter meerdere malen de buitenverblijven van Adolf en Eva. Voor het Duits e Volk was ze niet erg bekend. Hitler moest een onafhankelijk imago uits tralen. Braun leefde nogal teruggetrokken. Ze had geen politieke interes se en was ook geen lid van de NSDAP. Ze verbleef veelal op de Berghof wa ar ze zelf veel filmopnamen maakte. Ook reisde ze regelmatig binnen Euro pa, waarvan ook veel zelfgemaakte filmbeelden zijn teruggevonden. Vaak w ordt ze gezien als onwetend, maar uit een brief aan haar zus blijkt da t Eva op de hoogte was van concentratiekampen en Jodenvervolging.

Hitler was de liefde van haar leven, zo schreef ze in haar dagboek na he t complot van 20 juli 1944: "Bij onze eerste ontmoeting zwoer ik je over al te volgen - zelfs in de dood. Jouw liefde is het enige waar ik voor l eef." Hitler nam Braun op in zijn testament, ze zou jaarlijks 12.000 Dui tse mark krijgen na zijn dood.

Braun verbouwde het kleine huis van Hitler op de berg bij Obersalzberg , dat hij in 1933 gekocht had. Deze verbouwing begon in 1934 en werd vol tooid in 1936. Aan het oorspronkelijke huisje werden een grote vleugel e n een aantal bijgebouwen toegevoegd. Het hele gebied werd omheind en d e resterende huizen op de berg werden gekocht door de NSDAP en met de gr ond gelijkgemaakt. Braun en de andere leden van Hitlers entourage werde n afgesneden van de buitenwereld. Speer, Göring en Bormann lieten huize n bouwen binnen het complex.

Hitlers dienaar, Heinz Linge, schreef in zijn memoires dat Hitler en Bra un in de Berghof twee slaapkamers en twee badkamers hadden die onderlin g in verbinding stonden. Hitler eindigde de meeste avonden alleen met ha ar in zijn studeerkamer voor ze gingen slapen.
Zij droeg een kamerjas en dronk wijn; Hitler dronk thee. Publiekelijk to nen van affectie of fysiek contact gebeurde niet, zelfs niet in de afges loten wereld van de Berghof. Voor de regelmatige bezoekers nam Braun d e rol van gastvrouw op zich, al hield ze zich niet bezig met huishoudeli jke taken. Ze nodigde als enige regelmatig vrienden en familie uit om ha ar gezelschap te houden gedurende haar verblijf.Hitler was zeer aan haa r gehecht en maakte zich zorgen wanneer ze ging sporten of te laat terug kwam om thee te drinken.
Braun was dol op haar twee Schotse terriërs, Negus en Stasi genaamd en z e speelden mee in haar zelfgemaakte films van thuis.
Ze hield ze meestal weg van Hitlers Duitse herder Blondi.