Op vrijdag 21 januari aanstaande zal dhr. Kees de Maertelaere, General Manager van Alcoa Kama te Raamsdonksveer een cheque van $ 15.000,– (vijftienduizend dollar) uitreiken aan dhr. Hans van Eersel, voorzitter van de Stichting Kinderboerderij Dongemond.

Dhr. De Maertelaere reikt dit bedrag uit uit naam van de Alcoa Foundation, de wereldwijde liefdadigheidsinstelling van Alcoa Inc. Bij de uitreiking, die rond 14.15 uur zal plaatsvinden op het terrein van de Stichting Kinderboerderij Dongemond zullen ook enkele vertegenwoordigers van de Gemeente Geertruidenberg aanwezig zijn en dhr. Jasper van Zon, Benelux Co?rdinator van de Alcoa Foundation en Mevr. Annemiek Klein die het aanspreekpunt is voor de Alcoa Foundation activiteiten voor de Alcoa fabriek te Raamsdonksveer. Uiteraard zullen ook enkele bestuursleden van de Stichting Kinderboerderij, kinderen en hun ouders deze feestelijke uitreiking bijwonen.

Aanvraag
Medio 2004 nam Annemiek Klein van Alcoa Kama Raamsdonksveer contact op met de Gemeente Geertruidenberg om te kijken wat voor organisaties er in de gemeente actief zijn op het gebied van Natuur- en Milieu-educatie. Het was de Gemeente die toen aangaf dat de Stichting Kinderboerderij wellicht een interessante partij was voor een Alcoa Foundation donatie. Naar aanleiding van deze tip raakten Alcoa (Foundation) en Stichting Kinderboerderij met elkaar in gesprek betreffende de financiering van een structureel lesprogramma voor schoolkinderen in de regio. Na de nodige overlegmomenten en een beoordeling door de Nederlandse Alcoa Foundation werkgroep werd in augustus vorig jaar besloten een bedrag van $ 15.000,– aan te vragen bij de Alcoa Foundation te Pittsburgh (USA). Door zowel het Nederlandse Alcoa Foundation team als de Stichting Kinderboerderij is hard gewerkt om alle aanvraagformulieren in te vullen, financi?le informatie te overleggen enzovoorts. Eind december kwam vanuit Amerika het verlossende bericht dat het bedrag toegekend zou worden!

Uitreiking
De offici?le uitreiking van de cheque vindt plaats op vrijdag 21 januari aanstaande, rond 14.15 uur, op het terrein van de Stichting Kinderboerderij Dongemond (ook bekend als Kinderboerderij ?de Kromme Akker?), Burgemeester Gravenlaan 3, Geertruidenberg.
Alcoa Foundation
De Stichting Kinderboerderij Dongemond zet zich in om kinderen (en volwassenen) meer bewust te maken van de natuur om hen heen. Kinderen kunnen allerlei proefjes doen, dieren in het echt bekijken maar ook zien hoe iets ?gewoons? als een krop sla eigenlijk groeit. Meer begrip en respect voor onze omgeving is het resultaat! Deze doelstelling past naadloos in de doelstellingen van de Alcoa Foundation. De Foundation, die in 1952 is opgericht, heeft als streven: ?Het ondersteunen van projecten in educatieve zin, in gezondheidszorg, in cultuur, of projecten die de algemene kwaliteit van het leven verbeteren?. De schenkingen vinden plaats op basis van de winst op de activa van de Foundation, en hebben dus niets met de prestaties van Alcoa als bedrijf te maken.

Over deze auteur

De webmaster en beheerder van de-kromme-akker Vragen of opmerkingen, stuur gerust een email.avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Colanidesign Thema Kibo - Ontwerp en Hosting door Colanidesign