Verspreid over het hele terrein van kinderboerderij De kromme akker zijn groepjes mannen en vrouwen druk aan het werk.

Net als Jan-Willem Stoop. Zijn functie: manager openbare ruimte bij de gemeente Geertruidenberg. Stoop is druk bezig met graven. “Iedere keer als ik weer een paal uit de grond heb gegraven, ben ik weer blij. Het klinkt misschien gek, maar elke paal is weer een uitdaging”, lacht Stoop. Zeker wanneer de kippen steeds zijn gegraven gat induiken om de pieren uit de grond trekken.

Zo’n veertig ambtenaren van de gemeente Geertruidenberg staken gisteren de handen uit de mouwen tijdens de voor-elkaar-dag. Een middag lang werken ze vrijwillig op diverse locaties, zoals het Hoge Veer, basisschool De Ruif, Lambertuskerk, Zonnebloem en hier bij de kinderboerderij. Stoop: “Ik werk veel binnen. Ik zou graag meer naar buiten willen, maar het ontbreekt me gewoon aan tijd. Wat dat betreft is dit een nuttige actie; zo zie je je werk ook eens van de andere kant.”

Beheerder Diana Vermeeren kan de extra hulp goed gebruiken. “Zij kunnen nu mooi de klusjes doen waar wij nooit aan toe komen.” Het liefste zou Vermeeren nog meer hulp zien op de boerderij. “Het mooiste zou zijn om iedere dag één vrijwilliger te hebben. En tja, stallen uitmesten hoort daar dus ook bij.”

Ook basisschool De Peuzelaer krijgt extra hulp. Wethouder Albert Smit komt net aanlopen met een een kruiwagen vol puin. Samen met de schoffelende wethouders Wim Quirijnen en Ruud van den Belt en een groep ambtenaren pakt hij de binnentuin van de school flink aan. “Dit is een oud gebouw, een opknapbeurt is hard nodig. Hiermee willen we ook het signaal afgeven dat De Peuzelaer op ons netvlies staat.”

Over deze auteur

avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
«
Colanidesign Thema Kibo - Ontwerp en Hosting door Colanidesign