“Voorjaar op kinderboerderij de Kromme Akker”

 

Beste meesters en juffen, Het is weer bijna lente, tijd om er eens op uit te gaan met je groep.Er zijn weer volop jonge dieren in aantocht die waarschijnlijk in maart en april geboren gaan worden. Een extra reden om de kinderboerderij dit voorjaar een bezoekje te brengen is het nieuwe project.

Het thema van dit voorjaar is “schapen en geiten”.

Er is weer hard gewerkt om een leuk en leerzaam thema te ontwikkelen.

Deze keer is het thema in twee niveaus verdeeld er rekening gehouden met de leeftijden van de kinderen die de basisscholen bezoeken.

Voor de onder- en middenbouw start het project met een leuk voorleesverhaal. Het schaap prins Valentijn die op zoek is naar een vrouw.

Kinderen vanaf groep vijf mogen meteen aan de slag met de opdrachten. In (kleine) groepjes mogen kinderen met of zonder begeleiding op zoek gaan naar de opdrachten. Voor kinderen t/m groep vier is het aan te raden om voor een begeleider van de groepjes te kiezen.

Deze keer zijn de opdrachten verbonden aan foto’s van geiten en schapen die op kinderboerderij de Kromme Akker wonen. De foto’s hangen op het terrein van de kinderboerderij verspreid.

Bij iedere foto staat ook een letter vermeld, als je deze letters verzameld en op de juiste plaats zet ontstaat er een toepasselijke slagzin.

Het deelnemen aan dit nieuwe thema is gratis.

Mocht er budget zijn om bijvoorbeeld de begeleiders een consumptie aan te bieden dan steunt u op die manier de kinderboerderij zodat we aan nieuwe thema’s kunnen blijven werken.

Een vrijwillige bijdrage aan de kinderboerderij kunt u in het spaarvarken op de balie van het educatief centrum doen.

Zin in een leuk en educatief uitstapje maak dan een afspraak. Voor meer informatie en afspraken kunt u bellen met Mirjam Dekkers 0162518793.

Over deze auteur

De webmaster en beheerder van de-kromme-akker Vragen of opmerkingen, stuur gerust een email.avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post
«
Colanidesign Thema Kibo - Ontwerp en Hosting door Colanidesign