De zomervakantie is in aantocht, de laatste weken voor de grote vakantie worden er nog heel wat feestjes gevierd.
Op school natuurlijk maar ook bij ons op kinderboerderij de Kromme Akker. De kinderen van de groepen 3 van basisschool de Vonder kwamen op maandag 27 juni met zijn allen op bezoek.
De speurtocht was al verspreid over het terrein. Na het ontvangst en het verdelen van de groepen kon er gespeurd gaan worden. De kinderen en hun begeleiders begonnen aan een enthousiaste zoektocht. Toen alle opdrachten uitgevoerd en opgelost waren was het tijd voor pauze. Buiten op het terras werden de bekers ranja en de koekjes uitgedeeld want het was heerlijk picknick weer. Ondertussen genoten de leerkrachten en de andere begeleiders van hun kopje koffie/thee.
De stemming zat er goed in want het vooruitzicht was spelen in de speeltuin.

Rond half twaalf trakteerde de juffen op een heerlijk ijsje en daarna was het weer tijd om terug naar school te gaan.
Een dag later was het de beurt aan de groepen 1 en 2 van basisschool de Wilsdonck. Omdat er deze keer bijna 60 kleuters op bezoek kwamen werd de groep in twee├źn gedeeld. De eerste groep begon de ochtend al vroeg met speuren terwijl de andere groep startte met een spannend en leuk verhaal over Bertje Big. De kinderen vonden de avonturen van Bertje heel leuk, ze luisterden vol aandacht naar het verhaal. Daarna mochten de kinderen in de speeltuin ravotten terwijl de begeleiders een oogje in het zeil hielden. Toen de andere groep klaar was met de speurtocht, was het tijd voor pauze. De bekertjes ranja met koekies erbij gingen erin als ketellapper!

Na de pauze werden de rollen omgedraaid en gingen de andere kleuters op speurtocht, terwijl de eerste groep nu het verhaal van Bertje te horen kreeg op het terras. De kinderen leefden mee met Bertje en konden alle geluiden nadoen van de boerderijdieren die in het boek voorkwamen. Een gezellige happening op het terras was het resultaat. Ook deze groep mocht zich lekker uitgaan leven in de speeltuin. Tegen het eind van de ochtend werden de kinderen en hun begeleiders verrast met een lekker ijsje en iedereen kon terugkijken op een geslaagde ochtend! Zo zie je maar weer, je hoeft niet ver weg voor een gezellig en leerzaam dagje.

Nog even wat andere mededelingen van de Kromme Akker:
Op zondagmiddag 28 augustus geeft het kinderkoor de Muizekes uit Geertruidenberg een Ranja concert op de Kromme Akker. Over de aanvangstijd krijgt u nog bericht, maar we kunnen u al wel melden dat u dit unieke concert eigenlijk niet mag missen en dat de toegang gratis zal zijn. Op zondag 4 september is de kinderboerderij jarig, we vieren dan ons 1-jarig bestaan. Natuurlijk willen we die dag niet geruisloos voorbij laten gaan. Wat er precies georganiseerd gaat worden blijft nog even een geheimpje maar ouders van Geertruidenberg en omstreken houd deze zondag alvast vrij in uw agenda!
Verdere informatie volgt.
De eerste kindermiddag na de zomervakantie is op 14 september gepland. We beginnen dan weer aan een nieuw seizoen vol leuke activiteiten waaraan ieder kind mag deelnemen. We hebben weer heel wat in petto, maar eerst is het vakantie. Diegenen die op weg gaan wensen we alvast een goede reis. Voor de thuisblijvers: kom gerust eens langs op de Kromme Akker, onze deur staat open en de dieren vinden het fijn om bezoek te krijgen.

Rest ons nog te zeggen: Iedereen een fijne vakantie en tot ziens.

Over deze auteur

avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Colanidesign Thema Kibo - Ontwerp en Hosting door Colanidesign