man‎Upt Hiddema‏‎ [I67060]‎, zoon van Frans Hiddema en Jeltje de Groot‏.
Geboren ‎05 feb 1895 Holwert om 04:00 uur‎, bron: , eigen code: 18, overleden ‎20 nov 1977 Holwert‎, leeftijd 82 jaar. Beroep: landbouwer. Woonplaats: Holwert

Gehuwd ‎28 mei 1921 Rauwerderhem, leeftijd 26 jaar, bron: , eigen code: 17 (56 jaar gehuwd)
Huwelijks ID nr. 2 (20132)

met:

womanTetje Marijke Sijbrandij‏‎ [I67063], leeftijd bij huwelijk 23 jaar, dochter van Otte Rients Sijbrandij en Rigtje van Dijk‏.
Alias: Sybrandy, geboren ‎27 okt 1897 Rauwerd om 09:30 uur‎, bron: , eigen code: 43, overleden ‎07 mei 1977 Holwert‎, leeftijd 79 jaar
Kind:
1.
man‎Theo Upt "Theo" Hiddema‏‎ [I67059]‎
Eigen code: BN, geboren ‎01 apr 1944 Westdongeradeel‎, leeftijd 80 jaar. Beroep: advocaat / politicus. Woonplaats: Herengracht 116 1015BT Amsterdam
Hiddema werd geboren op het Friese platteland en groeide aldaar op op een boerderij. Zowel zijn (25 jaar) oudere broer als zijn vader waren lid van de NSB. Na op zijn elfde uit huis geplaatst te zijn door zijn ouders werd hij opgenomen in een pleeggezin te Leeuwarden en bracht zijn verdere jeugd merendeels door op internaten. Tijdens zijn jeugd werd Hiddema modieus-links. "Ben ik overtuigd links geweest? Welnee, het was gewoon modieus. Ik was toen allergisch voor groepsgedrag en protestmarsen."[1] Vervolgens ging Hiddema rechten studeren in Groningen, alwaar hij lid was van het Groninger Studenten Corps Vindicat.

Op 10 juli 1975 werd Hiddema te Maastricht als advocaat beëdigd. Na een stage bij Max Moszkowicz te Maastricht begon hij in 1981 zijn eigen praktijk. Inmiddels zijn er twee filialen, in Amsterdam en Maastricht.

Hiddema kreeg nationale bekendheid door enkele spraakmakende zaken, waaronder de pensioenszaak van Florrie Rost van Tonningen-Heubel en de strafzaak tegen de Bende van Venlo. Toen Haitske van de Linde werd vervolgd, omdat zij Michiel Smit "de grootste neonazi van Nederland" had genoemd, verdedigde hij haar met succes. Hiddema is een publiek figuur in de media, niet alleen vanwege zijn werk, maar ook vanwege zijn ongezouten uitspraken, waardoor hij zich met enige regelmaat in de problemen heeft gebracht. Hij werd meermalen door de tuchtrechter berispt, onder meer wegens belediging van de journaliste Valerie Lempereur en onbehoorlijk declaratiegedrag.

Journalist Stan de Jong publiceerde een geautoriseerde biografie over Hiddema die in 2014 viermaal herdrukt werd. In het boek vertelt Hiddema over het NSB-verleden van zijn familie, de jaren dat hij werkzaam was op het kantoor van Moszkowicz in Maastricht en zijn breuk met hem, zijn bewondering voor de politici Pim Fortuyn en Geert Wilders en een aantal geruchtmakende strafzaken waarin hij pleitte, onder meer tegen de Bende van Venlo en de zaak die bekend werd als de Limburgse IRT-affaire.

Hiddema was tot 2016 met zijn vrouw Gerrie Hiddema die in dat jaar overleed. Dat heeft een grote impact op hem gehad waardoor hij geen ambitie meer had voor zijn advocatenpraktijk.

Hiddema heeft meermaals aangegeven te sympathiseren met de PVV van Geert Wilders. In 2016 sloot Hiddema zich echter aan bij een andere partij; het Forum voor Democratie, waar hij zich naar eigen zeggen beter bij voelde. Op 28 december van dat jaar stelde Hiddema zich beschikbaar als kandidaat bij de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Hij kwam op de tweede plaats van de kandidatenlijst te staan, direct na lijsttrekker Thierry Baudet.
Hiddema is sinds 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Op 27 mei 2019 brachten tien van de elf Statenleden uit Zuid-Holland hun stem uit op lijstduwer Hiddema voor de Eerste Kamerverkiezingen 2019.