woman Remona "Remona" Fransen‏‎ #72420‎
Eigen code: BN, geboren ‎25 nov 1985 Dordrecht‎, 37 jaar. Beroep: atlete. Woonplaats: Amsterdam
Nederlandse oud-atlete, die zich toelegde op de meerkamp.
Ze veroverde op dit onderdeel meerdere nationale titels, werd een keer N ederlands indoorkampioene hoogspringen en Nederlands kampioene verspring en. Haar beste prestatie zette ze neer tijdens de Europese indoorkampioe nschappen in Parijs, waar ze de bronzen medaille won op de vijfkamp. Fra nsen beëindigde haar topsportcarrière op 24 juli 2014, op 28-jarige leef tijd.

Fransen viel op de basisschool al op door haar aanleg voor de sprint. Z e was zelfs alle jongens te snel af en dus moest ze maar eens gaan kenni smaken met atletiek, vond haar gymleraar. De Voorhoutse, die kon kieze n tussen Leiden en Lisse, kwam uiteindelijk bij De Spartaan uit Lisse te recht, waar ze onder de aandacht kwam van coach Gerard Lenting. Die wis t wel raad met het jonge talent en al gauw kreeg Fransen uitnodigingen v oor regiotrainingen en belandde zij als juniore al enkele malen op het p odium bij de Nederlandse jeugdkampioenschappen, zowel op individuele num mers als op de meerkamp, indoor en outdoor. In 2003 werd ze zelfs kampio ene hoogspringen bij de A-meisjes. Tussen 2003 en 2005 behoorde ze boven dien tot de vaste kern van het meerkampteam bij de Europa Cup. 'Ik heb m e altijd als meerkampster gezien', zegt ze terugkijkend.

Fysiotherapie
Na het vertrek van Lenting naar Qatar werd diens taak overgenomen door A nthony Ott, die onder andere meerkampster Yvonne Wisse coachte. Remona F ransen was inmiddels echter begonnen aan een studie fysiotherapie en ga f hieraan gedurende de tijd dat deze studie duurde, voorrang. Door haa r drukke studieprogramma en enkele blessures kwam er in die periode va n atletiekprestaties van niveau niet zo veel terecht.

Beste jaar
Die opgaande ontwikkeling wist Fransen tot 2011 voort te zetten, waardoo r dit jaar het beste werd uit haar atletiekloopbaan. Haar trainingsomsta ndigheden waren inmiddels aanzienlijk verbeterd. Ze trainde vier dagen i n de week op het olympisch trainingscentrum Papendal onder bondscoach Ro nald Vetter. Daarnaast begeleidde o.a. Peter van Wijk haar bij het versp ringen.

De professionalisering wierp meteen zijn vruchten af tijdens de Europes e indoorkampioenschappen in Parijs, waar zij op vrijdag 4 maart de bronz en medaille veroverde op de vijfkamp. Gedurende deze meerkamp verbeterd e zij ook het 33-jaar oude Nederlandse record hoogspringen tot een hoogt e van 1,92 m. Ook in de buitenlucht liet Fransen zien dat de geleverde t rainingsarbeid niet voor niets was geweest. Bij de Hypo-Meeting in het O ostenrijkse Götzis doorbrak zij met een score van 6012 punten voor het e erst de barrière van 6000 p. In het Duitse Ratingen tijdens de Mehrkampf -Meeting Ratingen wist zij in juli 2011 haar beste zevenkamp tot nu to e neer te zetten. Met PR's op de horden, de 200 m en het verspringen kwa m zij tot een score van 6198 punten. Dit resultaat was eveneens goed voo r de A-limiet voor de wereldkampioenschappen in het Zuid-Koreaanse Daegu . Tijdens deze WK werd zij onder zware omstandigheden negentiende met ee n score van 6027, haar op een na beste meerkampresultaat ooit.

Einde carrière
Na veel blessures kondigde Fransen op 24 juli 2014 aan haar topsportcarr ière te beëindigen.

Fransen was sinds 2019 getrouwd met Marc de Hond (1977-2020). Op 26 janu ari 2017 kregen de twee hun eerste kind, een dochter. Op 31 juli 2018 we rd hun zoon geboren.

Gehuwd ‎30 nov 2019 Amsterdam Koepelkerk (0 jaar gehuwd)
Huwelijks ID nr. 2 (21859)

met:

man Marc David "Marc" de Hond‏‎ #57117‎, zoon van Maurice de Hond en Jasmin Dahlia "Jasmin" Busnach‏.
Geboren ‎21 sep 1977 Amsterdam, overleden ‎03 jun 2020 Amsterdam‎, 42 jaar, begraven ‎ Muiderberg Joodse begraafplaats. Beroep: tv presentator / schrijver / theatermaker. Woonplaats: Amsterdam
Nederlands tv-presentator, ondernemer, schrijver, theatermaker en spele r van het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Hij was tevens actief als d j bij de radiozenders 3FM en Caz!

Hij presenteerde op televisie onder andere de programma's Expedition Unl imited voor LLiNK en De Rekenkamer voor de KRO op Nederland 3 en was d e vaste commentaarstem van pokerwedstrijden op RTL 7. In augustus 2008 v erscheen een boek van zijn hand met de titel Kracht, waarin hij schree f over zijn revalidatie na het oplopen van een dwarslaesie in 2002. In 2 015 toerde hij door Nederland met zijn eerste solo theatervoorstelling S cherven brengen geluk, eind 2016 volgde zijn tweede show: Wie bang is, k rijgt ook klappen en in 2018 Voortschrijdend Inzicht.

Internetbedrijf
In 1996 stopte De Hond op 18-jarige leeftijd met zijn studie economie e n begon hij met Mark Götz de internetbedrijven Hatchoo! en Veiling.com . Hatchoo! (met een knipoog naar Yahoo!) was een humoristische site waa r bekende internetpagina's uit binnen- en buitenland werden geparodieerd . De Hond & Götz schreven tevens van 1998 tot 2001 samen een maandelijks e column voor "Net Magazine". In 1999 werd De Hond Jurgens partner in he t bedrijf. In het voorjaar van 2000 werd het succesvolle Veiling.com (ee n internetveiling, gebaseerd op het Amerikaanse Ebay) verkocht aan de Du itse concurrent Ricardo. De Hond, Götz en Jurgens kregen aandelen in he t beursgenoteerde Ricardo. Het bedrag dat met de deal gemoeid was werd n iet bekendgemaakt. In zijn boek Kracht staat dat de verkoop van zijn bed rijf hem "op papier een van de jongste internetmiljonairs van Nederlan d maakt (...) totdat de waarde van zijn aandelen in een paar maanden tij d in rook opgaat."

Radio
In 1999 startte De Hond als dj bij 3FM. Als jonge internetondernemer wa s hij te gast in het NCRV-programma BuZz om over zijn carrière te praten . De uitzending beviel zo goed dat hij een paar weken later werd gevraag d om een wekelijks webcastprogramma te presenteren met als thema interne t. Het programma kreeg de naam WWW. In de zomer van 2000 ging De Hond sa men met Merel Uffing elke zondag het programma BuZz presenteren. Enige t ijd combineerde hij zijn ondernemerschap met zijn werk bij 3FM. In 200 1 vertrok hij bij zijn internetbedrijf (later ricardo.nl) om zich volled ig op zijn presenteerwerk te richten.

In 2001 en 2002 presenteerde De Hond het 3FM Eindexamenjournaal. Verde r bedacht en presenteerde hij De BandVeiling, een project van de NCRV, K RO en Amnesty International; waarbij exclusieve privé-optredens van beke nde bands voor het goede doel via radio en internet geveild werden.

Naast het programma BuZz was De Hond in 2001 en 2002 ook 's nachts te ho ren op 3FM. Zijn uitzendingen maakten deel uit van het opleidingstrajec t waarbij hij twee jaar begeleid werd door Wim Rigter. In 2002 presentee rde hij een nachtprogramma op Radio 1, NachtLicht en liep hij stage al s producer bij het programma Ruuddewild.nl van Ruud de Wild, Sander de H eer en Jeroen Kijk in de Vegte.

Van 2003 tot 2006 was hij elke zondagavond te beluisteren bij BuZz op 3F M en viel hij geregeld in als presentator op Radio 2 bij Plaza. Verder p resenteerde hij het Eindexamenjournaal op radio en tv, en vanaf 2003 d e jaarlijkse uitzending van de Oscars op Radio 1.

Op 21 maart 2006 maakte hij bekend te stoppen met de presentatie van BuZ z. In april 2006 was hij de eerste dj die de overstap maakte naar de nie uwe radiozender Caz!, waar hij tot 28 juni 2007 elke maandag tot en me t donderdagavond te horen was met zijn programma Wacht U voor de Hond.

Televisie
In 2006 was De Hond een van de presentatoren van het nieuwsoverzicht i n Goedemorgen Nederland (GMNL) op Nederland 1. In 2006 en 2007 was hij j urylid bij de Mis(s)verkiezing, gepresenteerd door Lucille Werner. Hug o Borst en Wilfried de Jong maakten een portret van De Hond en zijn vade r in de serie Over Vaders en Zonen, dit werd door de VPRO in maart 200 7 uitgezonden. In diezelfde maand werd hij de vaste commentaarstem van R TL Poker, in die hoedanigheid deed hij samen met Arthur van der Meeren ( en later Guido de Bruijn) verslag van alle edities van de EPT, de MCOP , Stars of Poker, RTL's Next Star of Poker en Late Night Stars of Poker . In oktober 2007 ging hij het programma 30 presenteren bij Het Gesprek .

Voor LLiNK presenteerde De Hond samen met Froukje Jansen het avonturenpr ogramma Expedition Unlimited dat eind 2008 te zien was op Nederland 3. I n iedere aflevering racen vijf teams - die elk bestaan uit een persoon m et een lichamelijke beperking en een model - door Zuid-Afrika.
In 2009 was De Hond deelnemer in Eet Smakelijk. Samen met Manuel Venderb os en kok Leon Mazairac maakte hij een maaltijd met eend. Deze werd doo r hen zelf opgehaald bij de boer, geslacht en bereid.

In oktober 2009 speelde De Hond zes afleveringen mee in de, van oorspron g, Vlaamse tv-quiz De Slimste op RTL 4 o.l.v. presentator Martijn Krabbé . Anniko van Santen was elke avond zijn tegenstander. Samen schakelden z e achtereenvolgens Charly Luske, Mark van Eeuwen, Boris van der Ham, Ed o Brunner, Yvonne Kroonenberg en Viola Holt uit.

Op 19 januari 2011 bleek hij de slimste BN'er tijdens De Nationale IQ Te st. Hij behaalde een score van 131.

Van september 2012 tot 2014 was De Hond te zien als een van de presentat oren van het KRO-programma De Rekenkamer op Nederland 3.

Eind 2013 speelde hij de hoofdrol in een aflevering van het programma Fa ctcheckers van Joep van Deudekom en Rob Urgert. De aflevering waarin hi j te zien was had als titel "Hoe gelukkig is Nederland?"

In 2014 startte De Hond met de presentatie van het Paralympisch Sportjou rnaal waarin hij de prestaties van sporters volgde op hun weg naar de Pa ralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Het programma is een initi atief van NOC*NSF.

Op 17 april 2014 speelde De Hond naast Jan Dulles (Jezus) een apostel i n de vertolking van The Passion op de vismarkt in Groningen.

Tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro (september 2016) verzo rgde De Hond het commentaar bij alle wedstrijden van het rolstoelbasketb al. Daarnaast schoof hij dagelijks voor analyses aan in het studioprogra mma van de NOS dat gepresenteerd werd door Herman van der Zandt.

In 2018 was hij opnieuw co-host van Herman van der Zandt bij de Paralymp ische Winterspelen in Zuid-Korea. De Hond verzorgde het commentaar bij h et Para Ice Hockey, en beantwoordde onder meer vragen van de kijkers i n zijn eigen rubriek oezitdat.

Begin 2020 was hij wederom kandidaat in De Slimste Mens. Hij speelde zev en afleveringen mee, waarin hij vier keer de slimste was. Hij plaatste z ich voor de finale en werd uiteindelijk derde.

Film
In 2009 was De Hond een van de regisseurs van DSB the Movie, een film ov er de ondergang van de DSB Bank van Dirk Scheringa. De film werd zonde r budget gemaakt met behulp van crowdsourcing. Het is de eerste Nederlan dse speelfilm die op deze manier tot stand komt. 400 vrijwilligers werkt en mee aan de film.

In december 2013 maakte hij een korte documentaire: Permanent op vakanti e. De film gaat over Hans van Mourik, de man die tijdens De Hond's reval idatie in de kamer naast hem hem lag. Hans heeft een hoge dwarslaesie, h ij raakte verlamd vanaf nekhoogte.

In mei 2014 ging De Hond volledig eigenhandig gemaakte film Giel - de do orbraak van een shockjock in première. Het is een documentaire over Gie l Beelen, waarin de roemruchte beginjaren van diens dj-loopbaan worden g ereconstrueerd. Onder anderen Gerard Ekdom en Rob Stenders zijn de hoofd vertellers in de film. De film werd tijdens Serious Request 2014 in Haar lem vertoond in de bioscoop. De opbrengst ging volledig naar het Rode Kr uis. Op 19 december 2014 werd de film uitgezonden door NPO Doc.

Theater
In november 2012 hield De Hond een TEDtalk op TEDxAmsterdam in de Stadss chouwburg. Hij vertelde over The Power of Adaptation, de overlevingskrac ht die mensen hebben om zich aan te passen aan uitzonderlijke situaties . In januari 2013 maakte hij zijn theaterdebuut als een van de deelnemer s aan deLULverhalen. De show is een initiatief van cabaretier Howard Kom proe, waarin prominente Nederlandse mannen een intiem verhaal vertellen . De Hond vertelde over liefde, seks en eigenwaarde vlak voor en vlak n a het oplopen van zijn dwarslaesie.

In 2014 werd De Honds eerste solotheatertournee aangekondigd: Scherven b rengen geluk, ter gelegenheid van het koperen jubileum van zijn dwarslae sie. Onder regie van Silvester Zwaneveld vertelde De Hond in zijn show o ver het geluk dat het krijgen van een handicap hem gebracht heeft.

In het voorjaar van 2016 werd bekend dat De Hond in het nieuwe theaterse izoen zou terugkeren in de Nederlandse theaters. Zijn tweede soloshow kr eeg de titel Wie bang is, krijgt ook klappen over het overwinnen van ang st, waarin het oorlogsverhaal van De Honds grootvader - Sam de Hond - d e rode draad vormt. Regisseur was wederom Silvester Zwaneveld.

In 2018 ging De Hond kort het theater in met zijn derde voorstelling Voo rtschrijdend Inzicht, een verhaal over omgaan met verandering waarin kli maatverandering een belangrijk deel uitmaakt en de echtscheiding van zij n ouders de rode draad vormt. Hij annuleerde het tournee van zijn theate rshow eind december 2018. Er was een kwaadaardige tumor in zijn blaas ge vonden en operatie was noodzakelijk. Begin 2020 wordt Voortschrijdend In zicht hervat in een vernieuwde vorm: aangezien er een reële kans is da t hij door zijn ziekte zijn kinderen niet kan zien opgroeien wil hij iet s bijzonders aan ze nalaten. Hij vraagt 29 prominente interviewers, waar onder Humberto Tan, Gordon, Paul de Leeuw, Eva Jinek en Janine Abbring h em in het theater te interviewen. Dit wordt gefilmd, mocht hij er late r onverhoopt niet voor zijn kinderen zijn dan kunnen zij hem door de ges prekken alsnog leren kennen.

Rolstoelbasketbal
De Hond speelde vanaf 2007 rolstoelbasketbal. Van 2007 tot 2016 kwam hi j in actie voor BV Lely (nu Apollo Amsterdam), dat uitkwam in de landeli jke Eredivisie. In februari 2010 werd hij ambassadeur van Fonds Gehandic aptensport. Sinds het voorjaar van 2010 trainde hij mee met de national e selectie. Op 26 mei 2010 werd hij voor het eerst geselecteerd door bon dscoach Gertjan van der Linden en debuteerde hij in het Nederlands tea m in een interland tegen Duitsland. In september 2011 maakte De Hond dee l uit van het Nederlands team dat deelnam aan het Europees Kampioenscha p in Nazareth. Ze behaalden een achtste plaats en misten daarmee kwalifi catie voor de Paralympics. Na drie jaar fulltime sporten nam De Hond ein d 2012 afscheid van het Nederlands rolstoelbasketbalteam om meer tijd t e kunnen besteden aan zijn maatschappelijke carrière. Hij bleef wel in d e Eredivisie spelen: eerst met zijn Amsterdamse club, vanaf 2016 bij B V Hoofddorp.

Schaduwkamer
In de zomer van 2010 lanceerde hij samen met zijn vader Maurice de Hon d Schaduwkamer, een website waar Nederlanders mee kunnen stemmen met all e belangrijke stemmingen in de Tweede Kamer. Na anderhalf jaar werd hie r echter (voorlopig) de stekker uit getrokken.

Privéleven
Marc de Hond was de zoon van opiniepeiler Maurice de Hond en Jasmin Busn ach. Zijn moeder overleed in 1980 aan kanker. Hij had een broer, een hal fbroer en drie halfzusjes. Hij groeide op bij zijn vader en diens tweed e echtgenote.

Rond kerst 2002 werd bij De Hond een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg. I n drie operaties werd de tumor verwijderd, maar na een van de operatie s raakten de zenuwen in zijn ruggenmerg bekneld. Door het medisch person eel werd niet tijdig ingegrepen, waardoor hij gedeeltelijk verlamd raakt e.
In een intensief revalidatieproces dat uiteindelijk vier jaar in besla g nam, leerde hij opnieuw staan en korte stukjes lopen. Dit ging moeizaa m en voelde uiteindelijk te geforceerd, waardoor hij in zijn dagelijks b estaan volledig rolstoelafhankelijk zou blijven. Over zijn periode van r evalidatie, en uiteindelijk acceptatie, schreef hij het boek Kracht da t eind augustus 2008 verscheen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Mei 2016 verscheen zijn eerste kinderboek: De fantastische scheve tore n van Pisa. Daarin is het verhaal van Stan te lezen. Een 8-jarige jonge n in een rolstoel, die zijn schaamte voor zijn handicap overwint op he t moment dat hij zich realiseert dat het succes van de Toren van Pisa t e danken is aan het feit, dat het gebouw - net als Stan - anders is uitg epakt dan oorspronkelijk bedoeld was.

Van 2011 tot zijn dood had hij een relatie met meerkamp-atlete Remona Fr ansen. Het stel trouwde in 2019 en kreeg een dochter en een zoon. Eind 2 018 werd bij De Hond blaaskanker ontdekt. Hij moest hiervoor intensiev e behandelingen en een operatie ondergaan. Op 3 juni 2020 overleed De Ho nd aan de gevolgen van zijn ziekte.

Kinderen:

1.
woman Livia Jasmin "Livia" de Hond‏‎ #72422‎
Geboren ‎26 jan 2017 Amsterdam‎, 5 jaar
2.
man James Harry Lion "James" de Hond‏‎ #72421‎
Geboren ‎31 jul 2018 Amsterdam‎, 4 jaar