man Petrus Hubertus "Piet" van Dijck‏‎ #73612‎, zoon van Antoon van Dijck en Maria Catharina Vergeldt‏.
Geboren ‎13 mrt 1885 Venraij, overleden ‎03 jan 1968 Breda‎, 82 jaar, begraven ‎ Breda Zuylen, Haagweg. Beroep: hoofdonderwijzer. Woonplaats: B133 Etten-Leur, voorheen B180, B211.
kwam op 20 december 1921 van Oploo

Gehuwd ‎12 aug 1913 Koewacht (54 jaar gehuwd)
Huwelijks ID nr. 2 (22221)

met:

woman Palmijre Maria Louisa de Theije‏‎ #73613‎, dochter van Jacobus de Theije en Seraphina Raes‏.
Geboren ‎30 nov 1890 Koewacht, overleden ‎12 sep 1984 Breda‎, 93 jaar, begraven ‎ Breda Zuylen, Haagweg

Kind:

1.
man Theodorus Petrus Maria "Theo" van Dijck‏‎ #42494
Alias: Meester van Dijck, eigen code: School, geboren ‎09 sep 1925 Leur‎, 98 jaar. Beroep: schoolmeester. Woonplaats: Bergenstraat 31 Raamsdonk
Uit "de Actieve Plusser" maar april 2014.

Theo vertelde: Ik ben geboren in het Brabantse Leur op september 1925.
Mijn vader was daar hoofd van de school, toen ik 4 jaar was, zijn mijn
ouders verhuisd in Leur en zijn gaan wonen tegenover 't "Trouwkerkske".
Ik ben daar op de Lagere School gegaan. In de tijd van de oorlog 40/45 b en ik lange tijd ziek en bedlegerig geweest. De mulo volgde ik in Oudenb osch en op het pensionaat St.Louise van de Broeders van Huijbergen te Et ten want ik wilde graag Witte Pater worden, maar.... daar is het nooit v an gekomen.
Na het Pensionaat en vervolgopleiding, kreeg ik in het jaar 1947 mijn be noeming als schoolmeester in Nieuw Vosmeer. Ik moest vanwege de afstan d daar in de kost (pension) en kwam daar in een heel gezellig gezin tere cht. Na een onbepaalde tijd ging ik solliciteren en kreeg mijn benoemin g op de St.Paulusschool in Schijndel. Het ging in die tijd zo bij een be noeming, dat de pastoor voor woongelegenheid zorgde. Dus liet de pastoo r een woning
bouwen voor het onderwijzend personeel.
Inmiddels had ik mijn Riet (uit Oosterhout) leren kennen en we trouwde n in 1952. Het was daar in Schijndel dat onze drie oudsten geboren zijn , 1 zoon en twee dochters.
Later solliciteerde ik in Breda en ook daar werd me een woning aangebode n. Je mocht dan twee keer weigeren maar kwam dan niet meer voor een woni ng in aanmerking.
Het is toen een benedenwoning geworden in de Nieuwe Boschstraat, een gro ot monumentaal huis met hoge plafonds.
Mijn zussen kwamen helpen met behangen waar wel 100 rollen voor nodig wa ren, maar een erg gezellig huis om te wonen.
Wij hadden alles binnen bereik: kerk, school, huisarts en de Paraplu
(vroegere gevangenis). Daar kregen onze drie kinderen nog twee zusjes. N a jaren in Breda voor de klas te hebben gestaan ben ik gaan sollicitere n voor onderwijsfunctie in Raamsdonk.
De toenmalige pastoor van Herpt kwam ons met de auto ophalen en liet on s tijdens een kennismakingsronde heel Raamsdonk zien.
Het was in die tijd vanzelfsprekend dat ik als hoofd van de school naa r Raamsdonk zou verhuizen. Daar de personeelswoning van de school een gr ondige opknapbeurt moest ondergaan heb ik ongeveer een jaar op en neer g ereisd. Daarna zijn wij met ons gezin van Breda naar de Bergenstraat i n Raamsdonk gekomen, waar ik nu nog woon. Onze jongste zoon is in Raamsd onk geboren. Mijn gezegde was toen: "We gaan niet meer verhuizen, we heb ben
kinderen genoeg".
Als Hoofd van de school heb ik van 1961-1988 les gegeven in Raamsdonk. V anaf die tijd was het een gemengde school.
Al heel gauw heb ik de handvaardigheid ingevoerd. In een vrijgekomen kla slokaal in het Leo-gebouw kon men timmeren, kleien, knutselen en allerle i technieken leren. Al heel gauw kwam er een jaarlijkse tentoonstelling , zoals dat nu nog ieder jaar op de Hoge Waai in combinatie met een fanc y fair plaats vindt.
Daar muziek bij mij ook hoog in het vaandel stond richtte ik een schoolk oor op. Een hele periode telde dat wel 60 leden.
De eerste musical DE GESTOLEN TROON speelde zich af op het schoolplein n aast de kerk, met het als achtergrond het Agnes gebouw. Later volgden d e musicals van zesde klas/groep acht in het openlucht theatertje achte r het ontmoeting centrum.
Na mijn school periode had ik volop tijd en ging van alles doen om mij n verdere jaren in te vullen. Ik ben zeker 10 jaar lang Sint geweest.
Vele, vele uren heb ik met dhr. van Beurden en enkele medewerkers aan d e restauratie van het grote orgel in de St. Bavokerk gewerkt. Daar zij n de orgelconcerten uit voortgekomen.
Ik wil er nog wel aan toevoegen, dat ik in goede gezondheid nog heel lan g wil vertoeven in de Bergenstraat met ontzettend goede en heel behulpza me buren. Ook wil ik nog even dit zeggen: Ik heb er geen moment spijt va n gehad dat ik in Raamsdonk ben komen WERKEN EN WONEN!