woman‎Maria Francisca Johanna van Oorschot‏‎ [I79466]‎, dochter van Antonius Franciscus van Oorschot en Maria van Iersel‏.
Geboren ‎09 aug 1830 Eindhoven, overleden ‎05 aug 1875 Udenhout‎, leeftijd 44 jaar, bron: Akte, eigen code: 51

Gehuwd ‎19 jul 1864 Udenhout, leeftijd 33 jaar, bron: Akte, eigen code: 11 (11 jaar gehuwd)
Huwelijks ID nr. 2 (24070)

met:

manJoseph "Sjef" van Iersel‏‎ [I79465], leeftijd bij huwelijk 32 jaar, zoon van Wilhelmus van Iersel en Adriana Goossens‏.
Geboren ‎07 okt 1831 Udenhout‎, bron: Akte, eigen code: 44, overleden ‎09 nov 1901 Udenhout‎, leeftijd 70 jaar, bron: Akte, eigen code: 70. Beroep: burgemeester van Udenhout. Woonplaats: Schoorstraat 2 Udenhout
Kind:
1.
man‎Willem Antoon Arnoldus Josephus "Willem" van Iersel‏‎ [I79469]‎
Alias: Gouden Willem, Rooie Willem, geboren ‎25 nov 1865 Udenhout Schoorstraat 2 ‎, bron: Akte, eigen code: 51, gedoopt ‎29 nov 1865 Udenhout, overleden ‎30 mrt 1924 Udenhout‎, leeftijd 58 jaar, bron: Akte, eigen code: 14, begraven ‎04 apr 1924 Helvoirt. Beroep: rentenier. Woonplaats: Schoorstraat 2 Udenhout (‎± 1884)
Hij was ongehuwd en zeer welgesteld. Hij schonk zijn grond aan de Schoorstraat aan de bisschop van Den Bosch. Er is vanaf 1925 Huize Vincentius gebouwd. Veel liever had meneer Willem zijn grond aan de Schoorstraat zomaar gratis aan de parochie willen geven als daar een nieuwe kerk zou zijn gebouwd. Op zichzelf had pastoor van Eijl daar wel oren naar. In die tijd was de waardering voor een waterstaatskerk minimaal. Dat waren produkten van het negentiende eeuwse Ministerie van Binnenlandse Zaken en Waterstaat, gevormd door protestanten. De parochie had dan ook een fonds 'nieuwe kerk'. Pastoor van Eijl heeft van zijn eigen centen stortingen gedaan op dat fonds. Er zijn gedachten geweest om de nieuwe kerk te bouwen aan de Kreitenmolenstraat halverwege het kruispunt en Felix of aan de andere kant van de Slimstraat naast de burgemeesterswoning waar de parochie enkele percelen bezit. Meneer Willem had heel erg graag de geschiedenisboeken in gegaan als degene die de grond geschonken had voor een nieuwe kerk. En hij wou één ding meer. Dat pastoor van Eijl bij hem op bezoek zou komen om hem persoonlijk een mondelinge erkenning te geven. Gewoon even zeggen 'Willem, dank je wel'. Meneer Willem zat als het ware er op te wachten dat de pastoor binnenliep om 'n borreltje te drinken. Meneer Willem zat te wachten op Van Eijl en bleef wachten.

Willem was een weldoener en was daardoor ook heel bekend. Jongens die wilde studeren ondersteunde hij door hen naar Uden te sturen om daar te studeren. Willem was ook erg betrokken bij missiewerk. Hij schenkt na zijn dood een bedrag van fl 50.000,- (vrij van successie, anno 2018 ongeveer ? 378.000,-) aan het missiehuis te Steyl en het Bethaniawerk kreeg f 5.000,- Ook de Vincentiusvereniging werd ruim bedacht, als ook de arme mensen in Udenhout. Zij kregen een tijd lang elke dag bood met spek. De pastoor moest bepalen wie daarvoor in aanmerking kwamen.

Voor zijn verdiensten voor de gemeenschap kreeg hij van de Paus de ridderorde van den H. Gregorius den Groote.

De belangstelling voor zijn begrafenis was zo groot dat de kerk vol was en velen moesten zelfs blijven staan. Na afloop van de dienst stond er een prachtige lijkwagen voor de kerk om Willem naar de Paters van het Missiehuis in Helvoirt te brengen, waar hij begraven wilde worden. Hij had dat klooster aan de paters gegeven en hij ging bijna dagelijks naar het klooster toe. De lijkwagen werd gevolgd door nog 9 rijtuigen voor familie en kennissen. Studenten droegen een prachtige bloemenkrans.