Home Scholen
PDF Afdrukken E-mail


Spreekbeurt op locatie

Kinderen die een spreekbeurt willen houden over kinderboerderijen of een van de aanwezige dieren, kunnen dat vanaf nu op locatie doen! Een spreekbeurt over een van de dieren op de Kromme Akker is natuurlijk leuk. Nog leuker wordt het als je het dier meteen kunt laten zien. Je moet natuurlijk wel toestemming hebben van je ouders en je leraar of lerares. Voor informatie en reserveringen kun je terecht in het educatief centrum.


Vulkanen kennisquiz

Vulkanen spreken tot ieders verbeelding. Zo?n machtig natuurverschijnsel leent zich uitstekend voor een speciale les. Daarom stellen wij u in de gelegenheid om samen met uw groep (groep 6/7/8) deze speciale les te komen volgen op kinderboerderij de Kromme Akker.


Vulkanen kennisquiz voor de bovenbouw

Vulkanen spreken tot ieders verbeelding. Zo'n machtig natuurverschijnsel leent zich uitstekend voor een speciale les. Daarom stellen wij u in de gelegenheid om samen met uw groep (groep 6/7/8) deze speciale les te komen volgen op kinderboerderij de Kromme Akker. Het thema "vulkanen" wordt als volgt gepresenteerd: Allereerst start een educatieve dvd over vulkanen. Na deze film, die ongeveer een half uur duurt, is er een uitdagende quiz.

 

Om de kennis over vulkanen bij de leerlingen te toetsen. Op deze manier leren kinderen spelenderwijs veel over het prachtige fenomeen vulkanen. Er is bewust gekozen om de vragen in de vorm van quiz aan te kinderen te stellen. Door het vormen van een aantal groepen kunnen de leerlingen samenwerken en eventueel antwoorden opzoeken in bijbehorende naslagwerken. De groep die als eerste met het juiste antwoord komt verdient natuurlijk de punten!

 
Nieuwsflits
Vandaag is er weer een nieuwe veiligheidsupdate op de server gezet, deze isdoor ons getest en zonder fouten bevonden, mocht u echter fouten tegenkomen neem dan contact op met de webmaster.