Wat is er nieuw in Sims 3?

De beste lui zijn nu al zo’n drie tot vier jaar bezig aan deel drie en zijn er in mijn ogen in geslaagd om dit vervolg nog realistischer te maken. De belangrijkste en meest opvallende verandering is dat je dit keer niet vast zit in je huis. Ga de straat op, ga naar het park, loop naar de overkant en bel aan bij de buren. Kavels bestaan niet meer, dus verwacht geen laadschermen meer als jij naar de winkel wilt om je Sim eens opnieuw aan te kleden. Zoals je vroeger een taxi opbelde om je op te komen halen en vervolgens tegen een laadscherm aankeek zie je nu de taxi daadwerkelijk rijden. De stad leeft en mensen doen er hun eigen ding. Zo kan je naar het strand gaan, de begraafplaats of samen met je vrienden genieten van het zonnetje in het park.

Wat ook nieuw is in The Sims 3 zijn de personality traits. In het vorige deel kon je eigenschappen kiezen zoals neat, active, outgoing enzovoort. Nu gaat dat een hele stap verder en bepalen ze het karakter en de wensen van je Sim. Je zal uit ongeveer 70 uiteenlopende traits kunnen kiezen waarvan je er 5 kan koppelen aan je Sim. Deze traits zijn bijvoorbeeld dingen als inappropriate, clumsy, kleptomaniac en hopeless romantic. Creëer jij een Sim die kleptomaan is dan zal hij dus voorwerpen bij vrienden thuis willen stelen. Deze optie zal dan verschijnen onder een kopje “special”. Elke trait heeft dus zijn eigen bevelen die jij aan je Sim kan geven. Je kan verschillende traits combineren en zo kan je een uniek personage maken. Geen enkele Sim is dezelfde. Als voorbeeld zien we een Sim die een meisje probeert te versieren. Een van zijn traits is inappropriate, als hij het meisje netjes een hand wil geven niest hij op haar. Vervolgens is een van haar traits, hopeless romantic. Ondanks dat ze het niet leuk vindt, valt ze toch wel voor de jongen. Rare combinaties van traits zorgen dus ook voor vreemde of grappige situaties. Zo kan je Sim bijvoorbeeld onbeschoft zijn, maar tegelijkertijd zijn charmes hebben. Traits beïnvloeden je game en je Sim.
 
My extreme make-over
 
Een van de leukste dingen is natuurlijk het creëren van je eigen Sim. In het vorige deel was dat al vrij uitgebreid, maar Maxis gaat nog een stapje verder. Zo kun je de Sims dikker of dunner maken, hun spiermassa aanpassen of zelfs hun schoenen uitkiezen. Maar dat is nog niet alles, bij het haar kan je namelijk de kleur van je uitgroei of zelfs van je highlights kiezen. Je kan bij zowat alles nu een kleurenpalet tevoorschijn toveren en zo alle tinten aanpassen van je Sim. Huidskleur, haarkleur en de kleur van je kleren zijn nog maar een aantal dingen die je kan veranderen. Je kan je eigen motiefjes maken met logo’s en plaatjes. Bestaande motiefjes kan je een ander likje verf geven en zo op je kleren of meubels plakken. Want ja, ook je meubels en apparatuur kan je nu zelf customizen. Of dat allemaal nog niet genoeg is kan je je eigen creaties met 1 druk op de knop ook uploaden naar TheSims3.com en die delen met anderen.
 
Simtastic!
 
Zoals je leest wordt The Sims 3 dus een splinternieuwe game met genoeg mogelijkheden om je weer uren te vermaken.
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Ververs

Zoeken

Statistieken

Leden : 2102
Artikelen : 51
Weblinks : 4
Artikelen bekeken hits : 200148