Herkomst: Zuid -Amerika.

Uiterlijk: Kleur: Wildkleur, blauw wildkleur, bronsbruin wildkleur, wit, zwart, blauwbruin. Gewicht: woerd 4,5 kg, eend 3,0 kg.

Gedrag: Belangrijk verschil met andere eendenrassen, deze eenden brengen de nacht door in bomen. Ze worden ook wel boom – of boseend genoemd.

Voeding: Waterplanten, groente, eendenkorrel en granen.

Voortplanting: De broedduur van de muskus eend wijkt ook af van de andere eenden soorten. De broedtijd duurt 35 dagen.

Over deze auteur

avatar

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Colanidesign Thema Kibo - Ontwerp en Hosting door Colanidesign