woman‎Fernande Augustine Karthaus‏‎ [I76247]‎, dochter van Ferdinand August Karthaus en Annette Pauline Marie Geldorp‏.
Geboren ‎± 1905‎, leeftijd ongeveer 119 jaar

Gehuwd ‎20 jul 1929 's-Gravenhage, leeftijd ongeveer 24 jaar, bron: Akte, eigen code: 948 (70 jaar gehuwd)
Huwelijks ID nr. 2 (23037)

met:

manWouter Cornelis "Wout" Braat‏‎ [I76244], leeftijd bij huwelijk 26 jaar, zoon van Wouter Cornelis Braat en Adriana Elisabeth Hoogendoorn‏.
Geboren ‎04 feb 1903 Delft‎, bron: Akte, eigen code: 103, overleden ‎28 mrt 2000 Oestgeest‎, leeftijd 97 jaar. Beroep: archeoloog / wetenschappelijk museumassistent
Na zijn studies in Delft en Apeldoorn studeerde hij vanaf 1923 geschiedenis en kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden bij onder meer de hoogleraren Johan Huizinga, Herman Theodoor Colenbrander en Martin. Vanaf 1928 was hij onderzoeksmedewerker bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden onder leiding van Jan Hendrik Holwerda.
Parallel daaraan schreef hij zijn proefschrift De Archeologie van de Wieringermeer, waarop hij in juni 1932 promoveerde aan de Universiteit Leiden. Door zijn speciale aandacht voor de eenvoudige middeleeuwse vondsten, werd dit werk een baanbrekende studie van middeleeuwse archeologie, waaraan hij later veel waardevolle bijdragen zou leveren.
Na het afronden van zijn doctoraat studeerde hij nog een semester in Freiburg en Berlijn. Bij het Leids Museum werd hij conservator in de secties Klassiek en Nederlands.
In 1968 ging hij met pensioen.

In de Vereniging Oud Leiden was hij vanaf 1931 lid en secretaris, vanaf 1936 bestuurslid, vanaf 1945 vice-president en vanaf 1960 voorzitter. Hij was tevens voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Oudheidkundige Bond (1963-1965 en 1968-1971).
In 1964 ontving hij de Orde van Oranje-Nassau. Van 1965 tot 1969 was hij voorzitter van de Commissie voor Volkskunde, opgericht in 1950. In 1966 nam Braat ontslag als voorzitter van de Vereniging Oud Leiden en werd hij benoemd tot erevoorzitter. Ook na zijn pensionering bleef hij verbonden aan de klassieke studies en werd hij de kritische geest in het conflict tussen de belangen van bouwvakkers en winkeliers enerzijds en de belangen van monumentenbescherming anderzijds.
Zijn jaarlijkse toespraken op de algemene vergaderingen van de KNOB (Koninklijke Nederlandse Oudheidkundige Bond) weerspiegelden Braats 'ideeën op het gebied van cultuurhistorie en monumentenbescherming.
Kind:
1.
man‎Marcus Bartholomeus "Bartho" Braat‏‎ [I76243]‎
Alias: Jef Alberts, eigen code: BN, geboren ‎17 aug 1950 Leiden‎, leeftijd 74 jaar. Beroep: acteur
Voornamelijk bekend door zijn rol als Jef Alberts in Goede tijden, slechte tijden. Hij is eveneens bekend van zijn rol als Aai in Het wassende water en als Donald in de speelfilm Mama is boos!.

Braat werd in Leiden geboren als zoon van archeoloog Wouter C. Braat en groeide op in Oegstgeest. Na het behalen van zijn Gymnasium-diploma zou hij de studies Geschiedenis en Theaterwetenschap gaan volgen aan de Universiteit van Amsterdam. In het jaar 1980 zat Braat korte tijd op de Amsterdamse Theaterschool, waar hij de opleidingen regie/documentaire volgde. Maar hij besloot om acteur te worden. Braat maakte zijn debuut op de Nederlandse televisie met een gastrol in de dramaserie Oma Fladder. Niet veel later volgde een gastrol van twee episodes in de VARA-komedie Zeg 'ns Aaa en een gastrol als Aai in Het wassende water.

Na een kleine rol in de speelfilm Mama is boos! volgde eind jaren tachtig gastrollen in onder andere In naam van Oranje, Medisch Centrum West, Spijkerhoek en Adriaen Brouwer. In 1990 werd Braat door Harry Klooster benaderd voor de rol van Neil van Dongen in de soap Goede tijden, slechte tijden. Hij gaf gedurende één aflevering gestalte aan dit karakter. Niet veel later, in 1991, zou Braat opnieuw benaderd worden. Ditmaal voor een vaste rol. Hij wilde alleen de rol van Jef Alberts spelen als actrice Henriëtte Tol de rol van zijn vrouw Karin op zich zou nemen. Tol moest de soap na ruim een jaar gedwongen verlaten omdat haar karakter in de Australische scripts niet meer voorkwam. Braat continueerde zijn rol. In april 2015 maakte Braat bekend dat hij na 24 jaar zou stoppen met zijn rol in de serie.
Hier kwam hij in de zomer weer op terug. Op 11 januari 2016 maakte RTL bekend dat Braat toch zal stoppen met zijn rol bij de soap. Hij was in de aflevering van 21 januari 2016 voor het laatst te zien.

Naast de serie is Braat er altijd andere dingen naast blijven doen. Zo speelde hij in 2011 een aantal maanden mee in de musical La Cage Aux Folles.